Обавештење за ученике 8. разреда

Драги осмаци,

крај наставне године је близу. Настава траје ди 29. маја. Већ наредне недеље – од 1. јуна нас очекују активности у вези са уписом у средњу школу. 1. јуна ће се радити нови пробни завршни испит из српског језика и комбиновани тест. Тог дана ћете у јутарњим часовима доћи по групама у школу (време и групе ћемо вам саопштити) и преузети тестове које ћете у току дана радити код куће самостално (потрудите се самостално јер је циљ тестирања да увидите своје стварнио знање да би могли нешти и кориговати). ОБАВЕЗНО ПОНЕСИТЕ ЂАЧКЕ КЊИЖИЦЕ СА ФОТОГРАФИЈОМ (о томе сте се договорили са одељенским старешинама)! 2. јуна ће се радити пробни испит из математике у школи од 8 до 10 часова. Тако ја за сада планирано. Тог дана сви долазите у школу, доносите тестове које сте претходног дана радили, предајете наставницима на преглед. Ми вас распоређујемо у мале групе по азбучном реду  (по 9 ученика у једној просторији – учионици) и радите тест из математике 2 сата. Циљ овог тестирања је да се упознате са ситуацијом у којој ће бити тестирање, питања ће бити другачија (алтернативна, вишеструког избора, уписивања, дописивања, описивања…) Доносите прибор за рад (графитна оловка, гумица, хемијска оловка, прибор за геометрију: шестар, два троугла). О томе постоји већ договор са одељенским старешинама.

Од 3. јуна почиње припремна настава за полагање завршних испита. Саопштићемо вам распоред долазака у школу. Пре тога ће вас контактирати одељенске старешине да би прикупили интересовање за припрему. Пријављивање за припремну наставу ће се обавити одељенским старешинама до среде, 27. маја.

Морамо организовати рад по групама, па вас молим да озбиљно схватите ова упутства. Циљ нам је да сачувамо здравље сваког појединца, али и да урадимо све што можемо по питању учења и знања.

Чувајте своје здравље – поздрав за све!